Jongerenplatform Blauwhaus = live!

Jongerenplatform Blauwhaus geeft Zwolse jongeren een plek in de stad

Tijdens de Raadsafari in juni 2021 schreef een jongere al op het bruine papier als wens ‘een digitaal jongerenplatform waar je je mening over de stad kan delen’. Die wens bleken meerdere jongeren te hebben. We gingen met ze aan de slag, en nu is daar Blauwhaus!

Jongerenplatform Blauwhaus is een online omgeving voor jongeren tussen de 14 en 27 die wonen, werken of studeren in Zwolle. Op het platform kunnen ze hun mening geven over de stad Zwolle, initiatief nemen én organiseren en informatie krijgen en vragen stellen (deze laatste functionaliteit is nog in ontwikkeling).

Aftrap livegang

Op donderdag 8 december trapten we de livegang van Blauwhaus officieel af. Om 16.30 uur ging het jongerenplatform live voor alle Zwolse jongeren en organisaties. We telden met alle aanwezigen – waaronder wethouder Michiel van Willigen – de officiële start van Blauwhaus af.

Op de website www.blauwhaus.nl kunnen jongeren een profiel aanmaken, hun mening posten, de meningen van anderen upvoten of downvoten, meningen omzetten in een initiatief of zelf een initiatief starten. Ook kunnen organisaties een profiel aanmaken en de meningen van jongeren omzetten in een initiatief.

Meer informatie over Blauwhaus

;