Swingend het schooljaar uit

In één van de laatste weken van dit schooljaar organiseerde het VVE Platform een kinderdisco voor alle kinderen en hun begeleiders, die afgelopen jaar meededen het VVE Platform. Meer dan zeventig kinderen, vijfentwintig studenten en een aantal vrijwilligers van het Platform dansten hun voetjes van de vloer in de grote zaal in Hedon. Er was een limonadebar en kinderen konden met hun begeleider op de foto in een heuse photobooth of zich laten schminken.

De disco was een superleuke afsluiting voor alle studenten die een jaar lang intensief betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van Zwolse kinderen. Zij gingen wekelijks langs bij de kinderen en hun gezinnen, om ze te ondersteunen bij hun (taal-)ontwikkeling door het doen van spelletjes en educatieve activiteiten.

“Ouders vinden het fijn om te zien hoe hun kind mee kan doen aan activiteiten in de stad”, vertelt Elke Kremer, projectleider VVE Platform bij Travers Welzijn. Ouders bleven dan ook graag bij de activiteit om te zien hoe hun kind aan genieten was, terwijl ze bijpraatten met de collega’s van team Taal en Gezin. Veel kinderen die aan het VVE Platform meedoen, zijn doorverwezen door collega’s van Taal & Gezin, waardoor er in de foyer van Hedon een heuse reünie ontstond. “We hebben de ambitie om kinderen meer in aanraking te laten komen met cultureel aanbod. De kinderdisco draagt hieraan bij. We kijken met een grote glimlach terug op deze geslaagde middag!”

 

 

;