Zwolse jongeren ontmoeten elkaar tijdens Zomerfestival op wijkboerderij de Klooienberg

Op 27 juni vond het eerste jongerenfestival – georganiseerd door Zwolse jongereninitiatieven – plaats op wijkboerderij de Klooienberg. Vuurkracht, Impacter, Blauwhaus en de Jongerenraad Zwolle zijn initiatieven die zich richten op Zwolse jongeren. Allemaal met een eigen doel, maar voor en door jongeren. Jongeren die uitspraken elkaar graag te willen ontmoeten. Dat resulteerde in een Zomerfestival met zo’n zeventig bezoekers.

 

Het begin van de zomer werd gevierd met muziek van DJ Merel, een karaokebar in de schuur en het maken van een eigen vrijheidsfakkel. Een ontspannen avond met jongeren die elkaar al kennen, maar juist ook veel nieuwe ontmoetingen. Precies waarvoor de samenwerking tussen de jongereninitiatieven bedoeld is. Veganistische hapjes en alcoholvrije sangria maakten de avond af en werden door jongeren zelf verzorgd.

MeetUps
Maandelijks organiseren de verschillende jongereninitiatieven MeetUps waarbij jongeren elkaar kunnen ontmoeten maar ook hun ideeën, behoeften en vragen kunnen delen. Jongeren die hun stem over de politiek willen laten horen, kunnen in gesprek met de Jongerenraad Zwolle. Bij Vuurkracht draait het juist om het werken aan je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Impacter draait om actie: jezelf leren kennen door impact te maken in de maatschappij. En bij Blauwhaus kunnen jongeren terecht wanneer ze hun mening over zaken in de stad willen omzetten in een initiatief. Vuurkrachtdeelnemer Essa: “De meetups zijn voor mij heel bijzonder omdat ik de kracht van ons team gespiegeld zie in de andere organisaties. Daardoor voelt het echt als familie!”

Ervaringen uitwisselen
In de MeetUps wordt er ook samengewerkt met @Ease, een inloopplek waar jongeren kunnen praten over mentale gezondheid en JoinUs, een organisatie voor jongeren die zich willen ontwikkelen op het gebied van sociale contacten. Tijdens de MeetUps ontmoeten jonge deelnemers van de verschillende projecten elkaar en wisselen ze ervaringen uit en inspireren ze elkaar. Ze ontdekken dat ze niet alleen zijn. “We hopen dat deze MeetUps een fijne ontmoetingsplek voor jongeren zijn”, vertelt Arend Jan Poelarends, projectleider en jongerencoach bij Vuurkracht.

Haak aan!

Zet jouw organisatie zich ook in voor Zwolse jongeren? Haak bij ons aan! Na de zomer pakken we de MeetUps op de Klooienberg weer op. Hou de instagram accounts van de projecten in de gaten of stuur een mailtje naar info@impacterzwolle.nl.

;