Op expeditie!

Met Expeditie Wijs gaan kinderen tijdens hun vakantie op expeditie! Door mee te doen aan diverse activiteiten ontdekken de kinderen hun talenten, ontwikkelen ze zichzelf en gaan ze met een grote glimlach weer naar huis!

 

Voor wie?

Expeditie Wijs is er voor kinderen in het onderwijs die extra ondersteuning en aandacht nodig hebben op cognitief, executief, sociaal en/of emotioneel vlak.

Waar en wanneer?

De activiteiten worden tijdens de schoolvakanties op verschillende locaties in Zwolle georganiseerd.

Expeditie Wijs wordt uitgevoerd door Travers Welzijn in opdracht van gemeente Zwolle en vindt plaatst in iedere schoolvakantie.

Aanmelden voor Expeditie Wijs in de kerstvakantie

Expeditie Wijs gaat weer op expeditie met kinderen (groep 3 t/m 6) tijdens de kerstvakantie! Op 3 en 4 januari gaan we naar de stadkamer voor een workshop Upcycle, we gaan hier kunstwerken maken van kosteloos materiaal. Verder zijn we op de locatie en spelen we bingo, doen we spelletjes buiten en gaan we knutselen. Aanmelden kan hier!

_____________________________________________________________________________________

Editie meivakantie 2023

Met Expeditie Wijs zijn kinderen (groep 3 t/m 6) tijdens hun vakantie op expeditie geweest! Door mee te doen aan diverse activiteiten ontdekten de kinderen hun talenten, ontwikkelden ze zichzelf en gingen ze met een grote glimlach weer naar huis!

Woensdag 3 mei heeft Expeditie Wijs gesport in de gymzaal van Landstede met ‘de vloer is lava’! We zijn niet alleen maar bezig in de gymzaal geweest, maar hebben ook nog wat leuks geknutseld en gezamenlijk geluncht!


Editie voorjaarsvakantie 2023

Expeditie Wijs ging in de voorjaarsvakantie skiën bij Indoor skicentrum Leenman. De kinderen mochten met z’n drietjes tegelijk de borstelbaan op, ingepakt met met skischoenen en ski’s aan. Dit was al een hele belevenis.

Lees meer: “Winterwonderland tijdens Expeditie Wijs editie voorjaarsvakantie”


Editie kerstvakantie 2022

Wat rook het lekker in wijkboerderij de Eemhoeve tijdens Expeditie Wijs editie kerstvakantie! De lekkerste mini cheesecakes werden er gebakken door de kinderen. Zelf roeren, vullen, versieren en samenwerken met je maatje en ‘s middags natuurlijk genieten van het zelfgemaakte taartje. Ook de familie thuis werd niet vergeten, de taartjes die overbleven mochten mee naar huis. Er werd niet alleen gebakken maar ook gelezen en bingo gespeeld. Natuurlijk is er ook een rondje langs de dieren gedaan. Verder is er een schitterende nieuwjaarskaart geknutseld met wens voor iemand die je lief vindt. Een moeder laat weten: “Heel erg bedankt voor het organiseren, mijn meisjes hebben echt veel plezier gehad!” En een meisje dat meedeed schrijft: “Ik vond het heel leuk dat ik een vriendinnetje heb gemaakt”


Editie herfstvakantie 2022

In de herfstvakantie hebben de kinderen van Expeditie Wijs geklommen en geklauterd op de survivalbaan van Thor. Sportservice Zwolle organiseerde daar een clinic voor de kinderen. Ze leerden de schippersslag en handige klimtrucjes. Ook werd er gekleurd, puzzeltjes en spelletjes gedaan. Na het sporten was het tijd om iets te eten en te drinken. Alles kinderen vulden hun ‘diploma’ in, plakten hun foto erop en kregen deze mee naar huis. “Ik vond alles leuk en we gingen sporten en ik was de eerste en ik was blij,” deelnemer, 7 jaar


Editie zomervakantie 2022

Wat was het fijn! De eerste editie van Expeditie Wijs editie zomervakantie zit erop! In LevelZ in Stadshagen en in het Huis van Kansen in Holtenbroek deden in totaal 33 kinderen mee aan allerlei activiteiten zoals samen lezen, een bezoek aan de Sassenpoort en spelletjes met robots bij Stadkamer. Wethouder Michiel van Willigen sloot deze eerste editie officieel af op vrijdag 26 augustus bij LevelZ.

Lees het nieuwsfeit en bekijk de foto’s >

Deze dienst omvat de volgende thema's