Op expeditie!

Bij Expeditie Wijs gaan kinderen tijdens hun vakantie op expeditie! Door mee te doen aan diverse activiteiten ontdekken de kinderen hun talenten, ontwikkelen ze zichzelf en gaan ze met een grote glimlach weer naar huis!

 

Voor wie?

Expeditie Wijs is er voor kinderen uit de groepen 3 t/m 6 die extra ondersteuning en aandacht nodig hebben op cognitief, executief, sociaal en/of emotioneel vlak.

Waar en wanneer?

De activiteiten worden tijdens de schoolvakanties op verschillende locaties in Zwolle georganiseerd.

Expeditie Wijs wordt uitgevoerd door Travers Welzijn in opdracht van gemeente Zwolle en vindt plaatst in iedere schoolvakantie.

#Meivakantie 2024

Deze vakantie was een avontuur met Expeditie Wijs! Twee dagen konden kinderen meedoen aan de spannende workshop Kinetisch Lab bij jongerencentra ReZet en LevelZ. Donderdag stond in het teken van paarden! Op Manege Zwolle kregen de kinderen eerst een boeiende rondleiding, waarna ze in groepjes een paard mochten ‘poetsen’.

Lees meer: ‘Paarden poetsen’ tijdens Expeditie Wijs in de meivakantie

#Zomervakantie 2023

Bijna 60 kinderen deden aan de editie zomervakantie van Expeditie Wijs. We zijn op expeditie naar de Peperbus geweest en hebben geluncht in de foyer van Odeon Zwolse theaters. De kinderen kregen een workshop taal- en rekendans door Tamara Reumer én fotograaf Anke Olthof kwam langs om de kinderen als echte modellen te fotograferen. Hockeyclub Zwolle stelden hun locatie belangeloos een dag lang beschikbaar voor de kids en verzorgden een hockeytraining. Ook is er een bezoek gebracht aan Stadkamer die een proefjesparcours hadden ontwikkeld. Naast de expedities is er op de locaties in jongerencentrum ReZet en OBS de Toonladder veel gelezen, geknutseld, was er een springkussen, hebben we spelletjes gedaan en was er natuurlijk ook ruimte voor eigen ideeën van de kinderen. Expeditie Wijs werd op beide locaties afgesloten met een picknick samen met ouders en kinderen.

#Meivakantie 2023

Woensdag 3 mei heeft Expeditie Wijs gesport in de gymzaal van Landstede met ‘de vloer is lava’! We zijn niet alleen maar bezig in de gymzaal geweest, maar hebben ook nog wat leuks geknutseld en gezamenlijk gelunched!

#Voorjaarsvakantie 2023

Expeditie Wijs ging in de voorjaarsvakantie skiën bij Indoor skicentrum Leenman. De kinderen mochten met z’n drietjes tegelijk de borstelbaan op, ingepakt met met skischoenen en ski’s aan. Dit was al een hele belevenis.

Lees meer: “Winterwonderland tijdens Expeditie Wijs editie voorjaarsvakantie”

#Kerstvakantie 2022

Wat rook het lekker in wijkboerderij de Eemhoeve tijdens Expeditie Wijs editie kerstvakantie! De lekkerste mini cheesecakes werden er gebakken door de kinderen. Zelf roeren, vullen, versieren en samenwerken met je maatje en ‘s middags natuurlijk genieten van het zelfgemaakte taartje. Ook de familie thuis werd niet vergeten, de taartjes die overbleven mochten mee naar huis. Er werd niet alleen gebakken maar ook gelezen en bingo gespeeld. Natuurlijk is er ook een rondje langs de dieren gedaan. Verder is er een schitterende nieuwjaarskaart geknutseld met wens voor iemand die je lief vindt. Een moeder laat weten: “Heel erg bedankt voor het organiseren, mijn meisjes hebben echt veel plezier gehad!” En een meisje dat meedeed schrijft: “Ik vond het heel leuk dat ik een vriendinnetje heb gemaakt”

#Herfstvakantie 2022

In de herfstvakantie hebben de kinderen van Expeditie Wijs geklommen en geklauterd op de survivalbaan van Thor. Sportservice Zwolle organiseerde daar een clinic voor de kinderen. Ze leerden de schippersslag en handige klimtrucjes. Ook werd er gekleurd, puzzeltjes en spelletjes gedaan. Na het sporten was het tijd om iets te eten en te drinken. Alles kinderen vulden hun ‘diploma’ in, plakten hun foto erop en kregen deze mee naar huis. “Ik vond alles leuk en we gingen sporten en ik was de eerste en ik was blij,” deelnemer, 7 jaar

#Zomervakantie 2022

Wat was het fijn! De eerste editie van Expeditie Wijs editie zomervakantie zit erop! In LevelZ in Stadshagen en in het Huis van Kansen in Holtenbroek deden in totaal 33 kinderen mee aan allerlei activiteiten zoals samen lezen, een bezoek aan de Sassenpoort en spelletjes met robots bij Stadkamer. Wethouder Michiel van Willigen sloot deze eerste editie officieel af op vrijdag 26 augustus.

Lees meer: “Eerste editie Expeditie Wijs was een feestje”

Deze dienst omvat de volgende thema's