NieuwZkidz: platform voor en door de jeugd!

Filmen, vloggen, interviewen, reporter op locatie, redactie, video monteren of je eigen film online vertonen in de onze eigen bioscoop… Bij NieuwZkidz kan het allemaal! Zolang het maar met digitale of social media te maken heeft!

Wat is NieuwZkidz?

NieuwZkidz is een digitaal platform voor en door de jeugd waar jongeren hun stem kunnen laten horen en hun wensen, talenten en ideeën kunnen laten zien! Samen met jongeren vanaf 10 jaar kijken we hoe we originele, eigenwijze en actuele filmitems kunnen maken. De jongeren leren op een uitdagende manier verschillende mediavormen kennen. Er is plek voor én achter de camera. Benieuwd naar onze creaties? Neem eens een kijkje op ons YouTube kanaal.

Focus

De digitale wereld is ontzettend leuk! Maar wij vinden het ook erg belangrijk om de jongeren bewust te maken van hun mediagebruik. Wat zijn de voor- én nadelen? De focus ligt naast het mediagebruik ook op actuele sociaal- en maatschappelijke onderwerpen die bij deze tijd horen. Deze onderwerpen spelen van wijkniveau tot landelijk niveau. Zolang het de leefwereld van de jeugd raakt, gaan we er mee aan de slag!

Samenwerking

Om de jongeren zo goed mogelijk te begeleiden en een uitdagend en leerzaam programma aan te bieden, zoeken we graag de samenwerking op met scholen, organisaties en deskundigen. Dus heb jij een tof idee en zou je met ons willen samenwerken? Neem contact op met Iwan, hij gaat graag met je in gesprek!