De Fakkelteit: creatieve broedplaats voor jong muzikaal talent in Zwolle

De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn en Rico in samenwerking met Hedon. Bij De Fakkelteit kunnen jongeren hun muzikale talenten ontwikkelen. Het is een plek waar jongeren met hiphop en met name rap aan de slag gaan.

Rico (bekend van o.a. Opgezwolle) werkt hierin samen met een jongerenwerker van Travers Welzijn. Door muziek en tekst kunnen de jongeren uiten wat hen bezighoudt. Bij De Fakkelteit wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van jong talent en worden kansen gecreëerd voor de jongeren. Er wordt gewerkt aan bewustwording van eigen kwaliteiten en er is plek voor goed advies en opbouwende kritiek. De
Fakkelteit is ook een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn, kunnen delen wat hen bezig houdt en zich onderdeel kunnen voelen van De Fakkelteit community.

Dit doen we door onderwerpen bespreekbaar te maken en deze te verwerken in teksten, elkaars werk te beluisteren en samen te werken aan projecten. Het is onze bedoeling om jongeren een thuis te bieden waar ze ook een nieuwe impuls aan de Zwolse hip-hop scene kunnen geven. De Fakkelteit vindt plaats op elke maandag- en woensdagavond van 18:00 tot 21:30 uur in Beatbox. Iedereen is welkom!

Bekijk deze video over Fakkelteit