Politiekids: voor een veilige en leefbare wijk!

Samen met de politie op pad: snelheidscontroles uitvoeren, mensen aanspreken omdat ze afval op straat gooien. Dat is wat onze politiekids doen!

Om een goede politiekid te worden, starten de kids met een training. Daarin gaan ze aan de slag met thema’s zoals teambuilding, gezonde leefstijl en fysieke weerbaarheid. Zo ontwikkelen ze vaardigheden en kennis waardoor ze weerbaarder worden, gaan ze positiever tegen politie en regels aankijken en dragen ze bij aan een veilige en leefbare wijk.

Eindexamen

De kids werken toe naar een spectaculair eindexamen. Na het behalen van hun diploma kunnen ze doorstromen naar de Politiekids Academie. Daar kunnen zij hun interesses en vaardigheden een stapje verder ontwikkelen en worden ze ingezet tijdens grote activiteiten.

Meer informatie

Politiekids wordt aangeboden in Zwolle-West en in Zwolle-Noord. Daarin werken we samen met scholen. Wil je weten of Politiekids iets voor jouw kind is? Neem dan contact op met Roelienke (West) of René (Noord).

Politiekids is een samenwerking van de politie Zwolle, Travers Welzijn, de scholen in Zwolle-Noord en -West, SportService Zwolle, Tabanon, Landstede, Doomijn en atletiekvereniging AV PEC 1910.